Als particulier big bags online bestellen?

Als particulier big bags online bestellen?

De meest verkochte big bag is de standaard 90 bij 90 bij 110 cm “zandbigbag”. Deze komt in twee varianten, de 1.000 kg en de 1.500 kg variant (hijsgewicht).

Stel, je hebt een verbouwing en je wilt een aantal big bags kopen om bouw-en sloop afval mee af te voeren. Waar moet je op letten?

1. Hijsgewicht van een big bag

Het hijsgewicht is de “safety working load”; dat wil zeggen dat de big bag getest is om dat specifieke gewicht “veilig” eenmalig op te tillen. Hier valt wat aan op te merken!

Het hijsgewicht is met factor 5 getest, dat wil zeggen dat een big bag met SWL 1.000 kg nog net 5.000 kg moet kunnen dragen.

Kortom, mocht je toevallig net 1.150 kg in je big bag krijgen, dan is er absoluut nog geen man over boord.

Hoe hoger de SWL, hoe dikker het doek! Een big bag met een SWL van 1.500 kg heeft dikker Polypropyleen doek dan een big bag met een SWL van 1.000 kg.

Conclusie: aangezien voor vrijwel alle verbouwingen een kuubszak niet boven de 1.000 kg geladen kan worden met bouw- en sloopafval, kan het wel zo zijn dat het dikkere doek ervoor zorgt dat scherpe kantjes niet voor scheuren in de big bag zorgen. Kies daarom altijd voor een kuubzak met 1.500 kg!

2. Prijs

Het kost iets rond de 2 euro om een big bag van de fabriek af te kopen; tel daar nog 50 ct aan transport en importkosten op, dan mag je er vanuit gaan dat een standaard kuubzak voor 2,50 in een Nederlands magazijn ligt. Er zijn webshops die het toch proberen om voor een enkele bigbag 10 euro, exclusief verzendkosten te vragen.

Big bag vanaf prijzen dienen tussen de 5 en 6 euro te zijn, het orderpicken is natuurlijk ook niet gratis!

Verzendkosten

Postnl, DHL en andere pakketbezorgers bezorgen al een pakketje vanaf 6,95. Rekenen ze lagere, of geen verzendkosten bij kleine bestellingen (< 100 euro)? Reken er dan maar op, dat je te veel betaalt voor de big bags- denk aan de all-in kostprijs van circa 2,50 e per big bag.

Inclusief btw

Webshops verkopen het liefst aan bedrijven, omdat deze meer bestellen. Dat is een reden om prijzen zonder btw te vermelden. Wat ook een reden is om prijzen zonder btw te vermelden, is omdat het dan goedkoper lijkt. Sommige webshop tonen prijzen met btw, en lijken op het eerste gezicht duurder, maar dat hoeft dus niet zo te zijn. Let hier op!

Handlingskosten

De instinker, der instinkers….je hebt al je gegevens al ingevuld, en pas bij het afrekenen zie je dat er handlingskosten in rekening worden gebracht. Ook dit is vooraf lastig te zien, omdat deze niet zichtbaar zijn in het keurige staffelprijsje dat naast de mooie big bags staat.

Onze big bags zijn sterker

Big bags worden door fabrieken gemaakt die gecertificeerd zijn door de FIBCA (internationale branche organisatie voor Flexible Intermediate Bulk Containers, ook wel FIBC, ook wel big bags). Deze fabrieken moeten een label op de big bag plaatsen, waar het officiele hijsgewicht staat – dit hijsgewicht moet zijn getest, met een testdatum en certificaat. Het is dus onzin als een webshop zegt dat hun big bags 15% sterker zijn, omdat het SWL gewicht op het label leidend is, en niet wat de webshop zelf zegt!

Alle big bags komen uit India

Een webshop, of distributeur is niks meer dan een tussenpersoon, tussen jou en de fabriek. Aangezien India de goedkoopste big bags fabriceren, die aan onze eisen voldoen, mag je er vanuit gaan dat alle webshop hun big bags wel uit een fabriek in India krijgen. Dit houdt in dat de kwaliteit, en de inkoopsprijs, min of meer overal hetzelfde is. Houd hier rekening mee!

Veel succes met kopen!

USP van een webshop:

Unique Selling points webshop voor big bags

Contacteer ons voor al uw vragen